Материнська плата ASUS PROART B760-CREATOR

Код товару: 1516575
Немає в наявності
  • Інформація по ASUS PROART B760-CREATOR
  • Виробник: ASUS
  • Країна-виробник: Тайвань
  • Гарантія: 36 міс.
  • Модель: PROART B760-CREATOR
  • Вага: 0.899 кг.
  • Габарити: 35x28x8 см.
  • Короткий опис:

    сокет - 1700, DDR5, макс. об'єм оперативної пам'яті - 192 ГБ, швидкість LAN - 2,5 Гбіт/с, DisplayPort, HDMI, внутрішні - 3 x M.2 22110, 4 x Sata 6.0 Gb/s, ATX

Опис ASUS PROART B760-CREATOR

Материнська плата ProArt B760-Creator призначена для важких навантажень, що виникають під час обробки мультимедійного контенту, наприклад, тривимірного рендерингу або редагування відео у форматі 4K/8K. Надійна система живлення та ефективне охолодження дозволять процесорам Intel Core 12-го та 13-го поколінь проявити всю свою потужність, а для ефективного обміну даними пропонується солідний комплект інтерфейсів, до якого входять три слоти M.2, два порти Ethernet (1 Гбіт/с і 2,5 Гбіт/с), роз’єм USB 3.2 Gen2x2 Type-C для передньої панелі (з технологією прискореного заряджання Quick Charge 4+) та роз’єм Thunderbolt 4.

PCIe 5.0 для відеокарт.
Процесори Intel 13-го покоління пропонують підтримку шини PCIe 5.0, яка має вдвічі більшу швидкість передачі даних, ніж PCIe 4.0, тому вони готові до вирішення нових завдань, які потребують інтенсивного обміну даними. Шина PCIe 5.0 також має інші переваги, як-от поліпшення цілісності сигналу, роз’єм CEM зі зворотною сумісністю для карт розширення та сумісність із попередніми версіями шини PCIe.

Роз’єм USB 3.2 Gen 2x2 Type-C для передньої панелі з підтримкою Quick Charge 4+ (60 Вт).
Роз’єм USB 3.2 Gen 2x2 забезпечує швидкість передачі даних до 20 Гбіт/с. Він також підтримує технологію Quick Charge 4+, яка дозволяє швидко заряджати пристрої з потужністю до 60 Вт за допомогою додаткового кабелю живлення PCIe, підключеного до розміщеного поруч 6-контактного роз’єму.

Підтримка Thunderbolt / USB4.
Материнська плата ProArt B760-Creator оснащена окремим роз’ємом для реалізації підтримки системою інтерфейсу Thunderbolt 4. Після встановлення в нього сертифікованого Intel адаптера ASUS ThunderboltEX 4, користувач зможе використовувати цей сучасний інтерфейс з пропускною спроможністю 40 Гбіт/с для підключення високошвидкісної периферії. Крім того, цей інтерфейс підтримує послідовне (daisy chain) підключення декількох моніторів, а також виведення зображення на монітор із роздільною здатністю до 8K. Він також підтримує функцію прискореного заряджання пристроїв з потужністю заряджання до 100 Вт.

Два порти Ethernet.
Наявність двох портів Ethernet (2,5 Гбіт/с та 1 Гбіт/с) дає велику гнучкість у створенні робочих процесів. Наприклад, один з них можна використовувати для підключення до інтернету, а другий – для доступу до локального сховища файлів на (NAS).

Слот M.2 (ключ E).
На материнській платі ProArt B760-Creator наявний слот M.2 з ключем E, призначений для встановлення бездротових адаптерів форм-фактору 2230.

M.2 PCIe 4.0 для накопичувачів.
ProArt B760-Creator оснащено трьома вбудованими слотами M.2, два з яких підтримують стандарт PCIe 4.0 і забезпечують неймовірну швидкість обміну даними до 64 Гбіт/с, а ще один працює зі швидкістю до 32 Гбіт/с завдяки підтримці інтерфейсу PCIe 3.0. Вони ідеально підходять для встановлення сучасних твердотільних накопичувачів, які дозволяють значно прискорити стартове завантаження операційної системи й запуск програм.

12 + 1 спарених силових модулів.
У системі живлення на цій материнській застосовуються силові модулі, розраховані на струм до 50 А, кожен із яких складається з драйвера, а також MOSFET-ключів верхнього й нижнього плечей, для забезпечення ефективного електроживлення сучасних процесорів Intel Core 12-го та 13-го поколінь.

Добірні компоненти.
У материнських платах ASUS застосовуються добірні дроселі зі сплаву та конденсатори, які здатні працювати довше та за більш складних умов, ніж стандартні компоненти.

Контролер Digi+.
Контролер ASUS Digi+ забезпечує високу ефективність, надійність та стабільність живлення за будь-яких навантажень.

Роз’єми живлення ProCool.
Роз’єми забезпечують надійне підключення кабелів, що йдуть від блоку живлення, знижений опір і поліпшене розсіювання тепла.

Повний потенціал DDR5 з AEMP II.
ASUS Enhanced Memory Profile II (AEMP II) – це ексклюзивна функція, реалізована на рівні BIOS і призначена для модулів пам’яті з обмеженнями PMIC. Робота функції AEMP II базується на здатності процесора та модулів пам’яті тренувати чипи пам’яті на модулях для забезпечення оптимальної робочої частоти, що дає змогу досягати підвищеної продуктивності.
Спеціальний гнучкий метод тренування пам’яті AEMP II дозволяє не тільки легко задавати більш швидкісні налаштування пам’яті, але й підтримувати стабільність роботи системи, незалежно від того, які модулі використовуються: початкового рівня чи високошвидкісний комплект.

Гнучке керування системою охолодження.
Користувач отримує повний контроль над роботою вентиляторів, або комплексної системи водяного охолодження за допомогою утиліти Fan Xpert 4. У режимі автоматичного налаштування незалежно від типу охолоджувача всі параметри роботи системи охолодження встановлюються одним натисканням кнопки миші. Якщо вибрано тихий режим, вентилятори працюватимуть на невисокій швидкості, щоб мінімізувати шум. Керувати можна також за допомогою інтерфейсу UEFI BIOS.

Двостороннє інтелектуальне шумозаглушення.
Робота з дому стає звичайним явищем, тому якість голосової комунікації через інтернет набуває великого значення для всіх професіоналів. До материнських плат ASUS додається програмне забезпечення, у якому реалізована технологія інтелектуального шумозаглушення як для вхідного, так і вихідного (мікрофон) аудіопотоку. Алгоритм, заснований на системі глибокого навчання з мільйонами зразків різних типів шумів, виділяє голос, фільтруючи сторонні звуки: стукіт клавіш, клацання кнопок миші тощо.

Характеристики ASUS PROART B760-CREATOR

Призначення геймерська
Сокет 1700
Підтримка процесорів 13-е покоління і Intel Core 12-е покоління, Pentium Gold і Celeron
Слоти розширення 1 x PCI-E 5.0 x16
PCI Express x1 1 шт
PCI Express x16 2 шт
PCI без слота PCI
(Збірка) Тип слота PCI 1 M.2 22110
(Збірка) Тип слота PCI 2 PCIe x16
(Збірка) Тип слота PCI 3 Пустий
(Збірка) Тип слота PCI 4 M.2 22110
(Збірка) Тип слота PCI 5 PCIe x16
(Збірка) Тип слота PCI 6 Пустий
(Збірка) Тип слота PCI 7 PCIe x1
Тип оперативної пам'яті DDR5
Кількість роз'ємів оперативної пам'яті 4 шт
Максимальний об'єм оперативної пам'яті 192 ГБ
Підтримка двоканального режиму так
Вбудоване відео З підтримкою відеоядра процесора
Багатоканальний звук 7.1
Кількість LAN портів 2 шт
Тип мережевої карти Realtek 2.5GbE
Швидкість LAN портів 2,5 Гбіт/с
Зовнішні порти 5 x Audio
Відеовиходи HDMI
USB USB Type-C
Цифровий аудіо роз'єм (S/PDIF) оптичний
Внутрішні роз'єми і порти 4 x Sata 6.0 Gb/s
M.2 3 шт.
Кількість SATA-III портів 4 шт.
SATAe роз'єм без SATAe інтерфейсу
U.2 роз'єм без U.2 роз'єму
Конектор живлення 1 x 8-pin +12V Power
Колодки 2 x USB 2.0
4-pin для вентилятора 4 шт.
Інші коннектори 4 x 4-pin Chassis Fan headers
Контролер RAID 10
Підтримка ОС Windows 11
Також шукають материнська плата для ПК
Форм-фактор ATX
Висота, мм 305
Ширина, мм 244
(Збірка) Споживча потужність 35 Вт
PCI Express x1 ver 1 v Три
PCI Express x16 ver 1 v Чотири
M.2 ver 3 x M.II