Настільна гра Hobby World Каркассон (2019) (915138)

Код товару: 976625
Немає в наявності
  • Інформація по Hobby World 915138
  • Виробник: Hobby World
  • Країна-виробник: Росія
  • Модель: Каркассон (2019)
  • Код виробника: 915138
  • Вага: 0.63 кг.
  • Габарити: 28x20x7 см.
  • Короткий опис:

    Тип - стратегічні, Вікова група - від 10 років, Кількість гравців - від 2 до 6

Опис Hobby World Каркассон (2019)

Настільна гра "Каркассон" (Carcassonne) зажила слави однієї з найкращих настільних ігор світу. У чому перевага "Каркассона"? У простих правилах, в різноманітті партій, в їх невеликої тривалості, в відсутності відкритої конфронтації між гравцями - це класичний зразок гри "в німецькому стилі".


Обживаємося помаленьку
Тема гри - освоєння територій навколо Каркассона, одного з найбільших замків, а пізніше і міст Франції. Кілька гравців виконують ролі феодалів, які розвідують, що й до чого в навколишніх землях, і беруть під контроль дороги, захоплюють орні угіддя, будують міста і монастирі.

Modus operandi, або Що робити?

В "Каркассоне" дії гравців гранично прості. У свій хід гравець повинен взяти картонний квадрат з ділянкою середньовічного ландшафту і викласти його на стіл до вже викладеним квадратах за принципом доміно. Новий квадрат повинен продовжувати вже існуючу картину світу - дорога змикається з дорогою, пасовище з пасовищем, міська стіна - з іншим її ділянкою. Коли завдяки розміщенню квадрата на столі виникає новий об’єкт (наприклад, дорога відходить в сторону від перехрестя), гравець, який виклав цей квадрат, може застовпити цей об’єкт за собою. Для цього він повинен взяти одну дерев’яну фігурку зі свого резерву і поставити її на квадрат.

Тепер в його інтересах розвинути і завершити цей об’єкт (у нашому прикладі - замкнути дорогу наступним перехрестям). Розвивати об’єкти слід, дотримуючись дуже обережним: якщо гравець не завершить цей об’єкт до кінця гри, він не отримає за нього нічого. По завершенні, гравець знімає свого чоловічка з об’єкта і отримує певну кількість очок.

Момент істини
Ключовий стратегічний момент гри - це час, коли гравець вирішує, "куди ставити-то" новий квадрат землі. Гравець вибирає, що для нього вигідніше, адже один квадрат може дати кілька варіантів розміщення з різними наслідками. Продовжити свій об’єкт або перешкодити супротивникові завершити його монастир / місто / дорогу? Розсердити підступним ходом одного суперника або роздратувати своїми успіхами всіх?

Від простого вибору залежить не тільки перемога чи поразка в грі, а й емоційний настрій всієї компанії. А такий вибір робиться на кожному новому ходу!

Дане видання включає в себе доповнення "Абат" і "Річка", що розширюють можливості базової гри.

Зверніть увагу! Міні-додаток "Абат" не є доповненням "Абатство і мер".

Комплектація
72 квадрата місцевості
1 доріжка підрахунку очок
40 фішок підданих
Правила гри

Склад доповнень:
5 фішок абатів
12 квадратів з річкою

Характеристики Hobby World Каркассон (2019)

Серія Каркассон
Назначение для підлітків
Тип стратегічні
Вікова група від 10 років
Кількість гравців від 2 до 6
Материал картон